Τετάρτη, 14 Σεπτεμβρίου 2016

ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΤΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΑΞΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗ!!! ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ!

ΣΤΕΛΝΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ 'Η ΑΠΛΩΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ...ΔΗΘΕΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ!!!

Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΘΝΗ ΓΙΑΤΙ ΕΝΑΣ ΑΝΟΜΟΙΟΓΕΝΗΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΟΣ...

ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΕΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ! ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προκάλεσαν τόσο η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων δημοτικού σχολείου του Δήμου Ωραιοκάστρου σχετικά με τη μη ένταξη των προσφυγόπουλων στην εκπαιδευτική διαδικασία, όσο και δηλώσεις του δημάρχου της περιοχής, Αστέριου Γαβότση, που είδαν το φως της δημοσιότητας.

  
Η προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Σύρμω Κακάλη, παρήγγειλε από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών, αρμόδιο για ρατσιστικά εγκλήματα, Χρήστο Τόλια, τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για να διαπιστωθεί, εάν στοιχειοθετούνται αδικήματα που εμπίπτουν στο νόμο περί ρατσιστικής βίας. Την έρευνα πιθανότατα θα διενεργήσει το τμήμα Ρατσιστικής Βίας της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.
  
Όπως έγινε γνωστό, η εισαγγελική παραγγελία περιλαμβάνει δύο σκέλη: από τη μία η απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 5ου δημοτικού σχολείου Μελισσοχωρίου να προβεί σε κατάληψη του σχολείου σε περίπτωση που καθίσουν προσφυγόπουλα στα ίδια θρανία με τα παιδιά τους κι από την άλλη δηλώσεις του Αστέριου Γαβότση, σε συγκέντρωση δημοτών του, με αφορμή αντιδράσεις πολιτών για το προσφυγικό, που χαρακτηρίστηκαν ως «ρατσιστικές». Ο δήμαρχος απέρριψε τις απόψεις αυτές, υποστηρίζοντας ότι τα όσα είπε είχαν αντίθετο νόημα απ' αυτό που τους αποδίδεται.
  
Ο ίδιος, πάντως, στο πλαίσιο της παραγγελθείσας προκαταρκτικής έρευνας καλείται να δώσει ανωμοτί κατάθεση, δηλαδή ως ύποπτος τέλεσης αξιόποινης πράξης.

Tην ίδια ώρα κομματικές διαστάσεις στο προσφυγικό και ειδικά στην διαχείριση των μικρών παιδιών στα κέντρα φιλοξενίας έβαλε ο υπουργός Παιδείας στην υπόθεση.

Όπως είπε ο Νίκος Φίλης μιλώντας στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, αυτοί που φωνάζουν στο Ωραιόκαστρο ανήκουν στον ευρύτερο χώρο της Νέας Δημοκρατίας και μάλιστα κάλεσε την αξιωματική αντιπολίτευση αλλά και τα άλλα κόμματα να πάρουν θέση για το θέμα.

Παράλληλα ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι καμία τοπική κοινωνία αν παιδιά-πρόσφυγες θα πάνε σε σχολεία. «Στη χώρα μας δεν έχουμε γκέτο. Έχουμε κράτος που αποφασίζει για τους όρους εγκαστάστασης, φιλοξενίας, παροχής υγείας στους προσφυγες. Δεν τίθεται υπό την κρίση των τοπικών κοινωνιών ή των σχολικών συμβουλίων αν τα παιδιά θα πάνε στο σχολείο το απογευμα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπ. Παιδείας.

Επιχείρησε, μάλιστα, να διαβεβαιώσει τους πάντες ότι «το κράτος με τις υγειονομικές αρχές έχει λάβει όλα τα μέτρα για τον εμβολιασμό των παιδιών των μεταναστών».

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τα παιδιά των προσφύγων, πρόκειται να ξεκινήσει στα τέλη του μήνα, χωρίς όμως ακόμη να είναι όλα έτοιμα, με κορυφαία προβλήματα, τα ζητήματα μεταφοράς των παιδιών από τα κέντρα φιλοξενίας στα γειτονικά σχολεία, αλλά και την ανησυχία των γονέων για τη θωράκιση των μαθητών από μεταδοτικά νοσήματα, καθώς όπως καταγγέλλουν, έχουν διακοπεί τα προγράμματα εμβολιασμών.


Πρέπει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας, τα προσφυγόπουλα που θα φιλοξενηθούν στα σχολεία κάθε περιφέρειας δεν θα είναι πολλά, καθώς θα υπάρξει διασπορά τους σε όλα τα γειτονικά σχολεία που βρίσκονται κοντά σε κέντρα φιλοξενίας. Όμως οι κάτοικοι του Ωραιοκάστρου υποστηρίζουν ότι μόνο στην περιοχή τους φιλοξενούνται 420 παιδιά, ενώ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, οι αριθμοί μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτεροι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου