Τρίτη 30 Αυγούστου 2016

Σε εξέλιξη η διαδικασία – παρωδία για τις τηλεοπτικές άδειες (photos)


Σε φρούριο έχει μετατραπεί από νωρίς το πρωί το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης όπου ήδη προσέρχονται σιγά 
– σιγά οι εκπρόσωποι των καναλιών για να συμμετάσχουν στην διαδικασία δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.
Λίγο μετά τις επτά το πρωί ξεκίνησαν οι πρώτες αφίξεις, κυρίως του τεχνικού προσωπικού που θα λάβει μέρος στην διαδικασία. Όλοι όσοι εισέρχονται στο κτίριο, περνούν από αυστηρούς ελέγχους.
Πρώτος από τα κανάλια πέρασε ο εκπρόσωπος του STAR Κάρολος Αλκαλάι, ενώ αμέσως μετά πέρασε την πόρτα της Γραμματείας και ο Βλαδίμηρος Καλογρίτσας.Στο κτήριο της Γενικής Γραμματείας βρίσκεται επίσης κ. Βαγγέλης Μαρινάκης, καθώς και ο Ιβάν Σαββίδης.

Στις δηλώσεις του είπε πως θα προτιμούσε η διαδικασία να είναι ανοιχτή και όπως δώσει περισσότερα να πάρει άδεια.
Παρών στη διαδικασία θα είναι και ο Θοδωρής Κυριακού από πλευράς ΑΝΤ1.
Στην περιοχή όλοι οι δρόμοι είναι αποκλεισμένοι με  κορδέλες. Στο σημείο βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμή καθώς και ασθενοφόρο.
Η τροχαία Καλλιθέας έχει απαγορεύσει τη στάθμευση των αυτοκινήτων περιμετρικά του κτιρίου, ενώ στο σημείο υπάρχουν δύο κλούβες με άνδρες των ΜΑΤ. Ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της αστυνομίας πραγματοποίησαν έλεγχο σε όλους τους χώρους.
Οι δημοσιογράφοι που βρίσκονται από νωρίς έξω από το κτίριο οδηγήθηκαν σε συγκεκριμένο προκαθορισμένο σημείο, σε απόσταση είκοσι μέτρων από την είσοδο του κτιρίου.
Βήμα βήμα πως θα γίνει ο διαγωνισμός
Κάθε άδεια θα δημοπρατηθεί σε δύο στάδια. Στο πρώτο στάδιο η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού καθορίζει το βήμα αύξησης μέχρι 500.000 ευρώ τη φορά, αρχίζοντας από την τιμή εκκίνησης των 3 εκατ. ευρώ. Όταν μείνουν μόνο δύο συμμετέχοντες, η δημοπράτηση της άδειας περνά στο δεύτερο στάδιο. Τότε, οι δύο υποψήφιοι καλούνται να καταθέσουν την τελική τους προσφορά σε κλειστό φάκελο, δύο φορές. Σε αυτό το στάδιο δεν υπάρχει περιορισμός στο προσφερόμενο τίμημα. Όποιος από τους δύο προσφέρει περισσότερα παίρνει την άδεια.
Οι οκτώ ομάδες, μία για κάθε υποψήφιο επιχειρηματικό σχήμα, θα κατανεμηθούν στους πέντε ορόφους του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Από εκεί θα υποβάλουν τις προσφορές τους, στο ισόγειο θα βρίσκεται μία πενταμελής επιτροπή η οποία θα εποπτεύει τη διαδικασία, ενώ στο διάστημα που θα μεσολαβεί της κάθε δημοπράτησης προβλέπεται και ένα διάλειμμα τριών έως τεσσάρων ωρών.
Στον θάλαμο της κάθε αντιπροσωπείας θα υπάρχει υπολογιστής συνδεδεμένος με κλειστό κύκλωμα και εκτυπωτή, κάλπη για τη συλλογή έγγραφων προσφορών, στρατιωτικό ράντσο, χημική τουαλέτα, ενώ ένας αστυνομικός θα βρίσκεται μέσα στο θάλαμο για να επιτηρεί τη διαδικασία.
Η δημοπρασία για την κάθε άδεια αναμένεται να φτάσει περίπου τις δώδεκα ώρες, την ώρα που δέκα περιπολικά και οχήματα της αστυνομίας θα φρουρούν το κτίριο. Στο προαύλιο του κτιρίου θα βρίσκονται επίσης δύο ασθενοφόρα, αλλά και τριάντα έξι λιμουζίνες με τους συνοδούς και τη φρουρά των καναλαρχών.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου