Πέμπτη 30 Ιουνίου 2016

ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΗΣ ΠΥΡΟΒΟΛΕΙ ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΣΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ...


Σοκ προκαλεί νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του κόσμου το οποίο καταγράφει έναν από τους βομβιστές αυτοκτονίας, λίγο πριν την επίθεση στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης να πυροβολεί εξ επαφής έναν αστυνομικό.

Στο βίντεο που μεταδίδει το Euronews φαίνεται ένας από τους δράστες να συνομιλεί με τον αστυνομικό και λίγο αργότερα να τραβάει ένα όπλο και να τον πυροβολεί εν ψυχρώ.

Την ίδια ώρα, τούρκος αξιωματούχος δήλωσε πως οι τρεις από τους δράστες κατάγονται από τη Ρωσία, το Ουζμπεκιστάν και το Κιργιστάν .

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε περαιτέρω πληροφορίες ενώ σύμφωνα με άλλη πηγή που επικαλείται το CNN οι Αρχές πιστεύουν ότι οι τρεις ένοπλοι καμικάζι εισήλθαν στην Τουρκία από τη Ράκκα της Συρίας, προπύργιο των τζιχαντιστών, πριν από περίπου ένα μήνα, φέροντας μαζί τα όπλα και τα εκρηκτικά.

Η αστυνομία πραγματοποίησε έφοδο σε 16 διευθύνσεις στην Κωνσταντινούπολη αλλά και στη Σμύρνη το βράδυ της Τρίτης και σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων «Ανατολή» έχει συλλάβει συνολικά 22 άτομα.

Τόσο οι τουρκικές Αρχές όσο και αμερικανοί αξιωματούχοι όπως ο επικεφαλής της CIA «βλέπουν» την οργάνωση «Ισλαμικό Κράτος» πίσω από το μακελειό στο αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης.

Όπως είπε σήμερα στο CNN αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης στην επίθεση εμπλέκεται η ηγεσία του ISIS στη Ράκκα και πως οι δράστες είχαν νοικιάσει ένα διαμέρισμα στην Κωνσταντινούπολη όπου ο ένας είχε αφήσει το διαβατήριο του.

«Η επίθεση ήταν πολύ καλά οργανωμένη με συμμετοχή της ηγεσίας του ISIS», πρόσθεσε ο τούρκος αξιωματούχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου